به گزارش شهرآرانیوز، نظارت و بازرسی در سطح عمدهفروشی به اندازه کف بازار و خردهفروشی اهمیت دارد چراکه چرخههای تولید، توزیع و مصرف به عنوان یک زنجیره به یکدیگر متصل است. از همین رو ناکارآمدی در هر بخش موجب بروز خلل در ارائه خدمات مناسب به مصرفکننده میشود.
افزایش قیمتهای نامتعارف برخی محصولات نیازمند نظارت و بازرسی مستمر در بخشهای قبلی آن یعنی تولید، عرضه در سطح عمدهفروشی و خردهفروشی است.
بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار مشهد قرار است ۲ روز در هفته، یعنی روزهای یکشنبه و سهشنبه، سطوح عرضه و توزیع بازار مشهد نظارت و پایش مستمر شود.
بر همین اساس امروز یکشنبه، ۲۱ خرداد ماه، نظارت و بازرسی در سطح میدان بار سپاد مشهد صورت گرفت.
در حاشیه اجرای این طرح نظارتی رضا رمضانی، معاون برنامهریزی و اقتصادی فرماندار مشهد، گفت: بازدید امروز به استناد مصوبات ستاد تنظیم بازار مشهد صورت گرفت. به طور دقیقتر قرار است ما و دیگر ارگانهای مرتبط هر هفته ۲ روز بازرسیهای مشترک در بازار مشهد داشته باشیم.
وی اضافه کرد: براساس این مصوبه قرار است روزهای یکشنبه بازرسیها متمرکز بر عرضه تولیدات کشاورزی باشد و روزهای سهشنبه نیز نظارتهای ما معطوف به حوزه مسئولیت سازمان صنعت، معدن و تجارت خواهد بود. طی یکی از همین بازدیدها که سهشنبه هفته گذشته انجام شد، یکی از مجتمعهای تجارتی مشهد مورد بررسی قرار گرفت و ۱۵ واحد آن به دلیل تخلفات صنفی پلمب شد.
رمضانی با بیان اینکه اگر تفاوتی بین مصوبات ستاد تنظیم بازار با قیمت محصولات عرضه شده مشاهده شود، با واحد متخلف برخورد جدی خواهد شد، عنوان کرد: با توجه به وضعیت کنونی معیشت مردم، لازم است بتوانند کالای مورد نیازشان را با قیمتی قابل قبول تهیه کنند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی فرماندار مشهد افزود: یکی دیگر از مصوبات ستاد تنظیم بازار مشهد صدور فاکتور عمدهفروشی در میادین بار است. لازم است در این فاکتور نوع کالا، درجهبندی و قیمت آن درج شود. همچنین پشتنویسی فاکتورها به هیچ وجه مورد تایید نیست. در واقع نباید وضعیت به گونهای باشد که یک کالا اصطلاحا چندین دست بچرخد و نهایتا با قیمتی غیرمنطقی به مصرفکننده عرضه شود.
رمضانی تاکید کرد: اگر بتوانیم میدان بار را که سرچشمه عرضه محصولات است را به درستی مدیریت کنیم، کف بازار هم مدیریت خواهد شد.